уторак, 30. јул 2019.

Enciklopedija za decu krije se u aplikaciji “Znak pitanja”

Besplatna edukativna mobilna aplikacija “Znak pitanja” svim korisnicima, a posebno najmlađima i deci sa smetnjama u razvoju, omogućava da na moderan način uče nove pojmove i svojevrsna je “digitalna enciklopedija”.

Jedinstvena je i po tome što je napravljena na srpskom jeziku, moguće je koristiti bez povezivanja na internet, a najmlađi pomoću simbola i znakova upoznaju svet oko sebe, tako da je ova aplikacija pogodna i za decu koja ne znaju da čitaju i pišu.
“Znak pitanja” poseduje i opciju “Child lock”, koja otežava detetu da izađe iz aplikacije i dođe do neprikladnih sadržaja u mobilnom uređaju.
Na ovoj aplikaciji kvizove mogu da prave i deca, kako bi se igrala sa svojim drugarima, roditelji dece kako bi im olakšali učenje određenih pojmova, ali i nastavnici u nastavnom procesu kako bi učenicima omogućili učenje metodom pokušaja i pogrešaka.
Kako se igraju kvizovi pomoću „Znak Pitanja“ app? Veoma lako, aplikacija vam postavlja pitanje pomoću tekstualne i govorne poruke, a vi izborom tačnog odgovora (koji je predstavljen slikom, tekstom i govornom porukom) prelazite na sledeće pitanje. Ukoliko je dat odgovor netačan, aplikacija ponavlja pitanje. Na ovaj način omogućava se neposredno učenje putem pokušaja i pogrešaka, dete možda nije dalo tačan odgovor, ali kada mu se pitanje ponovi, ono će znati koji odgovor nije tačan odgovor na postavljeno pitanje – učiće putem eliminacije.
Ono što „Znak Pitanja“ app čini drugačijom od drugih aplikacija koja se nalaze na tržištu je to što je besplatna i što se u svakom momentu kvizovi mogu prilagođavati.
A ono što „Znak Pitanja“ app čini jedinstveno je to što u njoj nema ni jedne tekstualne poruke, ona sa korisnikom komunicira pomoću simbola koje svakodnevno koristimo prilikom korišćenja mobilnih uređaja, tako da je intuitivna i mogu je koristiti i deca koja još uvek ne znaju da pišu (mogu da unose simbole, ili emoji umesto pitanja). A zbog toga što sa svojim korisnikom komunicira pomoću simbola ne postoje prepreke u korišćenju aplikacije, može je koristiti svako bez obzira na jezik koji govori.

„Znak Pitanja“ app je dostupna za Android i za IOS.

Izvor: OriginalMG

Нема коментара:

Постави коментар

Drugi mozak - ABDOMEN

 Abdomen ili trbuh je  svemir u središtu tijela.  Upravo tim dijelom, dugo smatranim prozaičnom nakupinom iznutrica, upravlja “drugi mozak”....